• De Buttonbar
  Stacks Image 25424
  Stacks Image 25713
 • De standaard Buttons en hun functie - Deel 1
  De Buttonbar, of knoppenbalk, staat beneden in het panorama. Je past hiermee de weergave van het panorama aan. De samenstelling van de Bar kan verschillen maar de meest gebruikte Buttons worden hierna beschreven.
  Stacks Image 25478
  Linker Button, verberg de Buttonbar waarna - de Rechter Button in beeld komt waarmee je de Buttonbar weer opent.
  Stacks Image 25488
  Opent het Infovenster met bijzonderheden over het Panorama en de maker ervan.
  Stacks Image 25498
  Linker Button, Autorotatie aan - Rechter Button Autorotatie uit.
  Stacks Image 25508
  Kies de methode om door het Panorama te bewegen. L - Het hand icon is de drag of sleepmethode. Je verschuift het Panorama met ingedrukte linker muisknop naar links of rechts in het venster. R - Klik op het Kruis icon om op een andere manier door het panorama te bewegen. Je stuurt nu als het ware een Virtuele camera aan met de Muis Cursor. Als je met de linkermuisknop ingedrukt naar rechts beweegt gaat deze denkbeeldige camera die kant op en beweegt het panorama naar links. Sleep je naar links dan beweeg je naar rechts door het Panorama. Dit is even wennen als je de sleepmethode bent gewend. Het voordeel van deze camera methode is dat je je heel vloeiend door het panorama kunt bewegen en nauwkeurig je positie kunt bepalen.
  Stacks Image 25518
  Linker Button, zoom-in - Rechter Button zoom-out.
  Stacks Image 25699
  Open of verberg de Thumbnailbar
 • De standaard Buttons en hun functie - Deel 2
  Stacks Image 25531
  Door het Panorama bewegen (Pannen) naar Links, Rechts, Boven en Beneden.
  Stacks Image 25541
  Terug naar de Startpagina.
  Stacks Image 25551
  Twee van de meest voorkomende Buttons om naar het menu van de betreffende PamoramaTour terug te keren.
  Stacks Image 25561
  Open de deze HelpPagina voor de Buttonbar in een nieuw venster.
  Stacks Image 25571
  Linker Button, geef het Panorama schermvullend weer - Rechter Button schakel over naar een vast omlijnd venster.
  Stacks Image 25581
  Linker Button, verberg alle hotspots voor een beter zicht op het panorama en - Rechter Button, laat de hotspots weer zien.
  Stacks Image 25591
  Linker Button, gyroscoop aan R - gyroscoop uit. De gyroscoop werkt alleen op smartphones en tablets. Als je in een sferisch panorama aan het navigeren bent doe je dat op een desktop computer met de muis en de Buttonbar. Met ingeschakelde gyroscoop wordt de smartphone of tablet als het ware een virtueel stuur. Door de stand van het apparaat rond de assen te veranderen navigeer je door het panorama. Uitgebreide informatie over navigeren met de Gyroscoop vind je op deze pagina.
 • Hotspots
  In nagenoeg alle Panorama's zijn hotspots aanwezig. Ze hebben een van onderstaande vormen en kunnen in kleur en in zwartwit voorkomen. Als je de muisaanwijzer boven een hotspot houdt verschijnt er bijvoorbeeld een tekst met meer informatie over het betreffende object. Ook kan je met een muisklik een foto openen. Of de link in de hotspot voert je naar een andere website (of Panorama) sturen voor aanvullende informatie.
  Stacks Image 25652
  Open een ander panorama
  Stacks Image 25661
  Open een foto of een slideshow
  Stacks Image 25670
  Informatie over het panorama en/of de maker ervan
  Stacks Image 25679
  Twee voorbeelden van een ink naar een externe pagina
 • Contextmenu
  Het contextmenu open je door met de rechtermuisknop in een leeg gedeelte van het Panorama te klikken. Het bevat allerlei opties die per panorama kunnen verschillen. De "Uitgebreide info over Sferische Panorama's" is nogal technisch van aard. De "Hulp over besturing van de Panorama's" bevat voornamelijk onderwerpen over het gebruiken van de Buttonbar en het navigeren door het Panorama met de muis (trackpad) of Gyroscoop.
  Stacks Image 25224

Start   
Vorige Pagina   
Volgende Pagina