Informatie over het gebruik van de Menus in een Panorama

 • De MenuBar
  Klik op de afbeelding om een vergroting te openen.
  De nummers 1 t/m 6 geven de mogelijke combinaties van weergegeven besturingselementen weer.
  B is de Buttonbar - met deze Buttons navigeer je door he Panorama en pas je de weergave aan.
  T is de Thumbnailbar - met deze Thumbnails kies je welk Panorama je wil zie. H is het Hoofdmenu - met deze buttons schakel je de Buttonbar, Thumbnailbar, Slideshow, Hotspots en Geluid in en uit. En je gaat er me terug naar de Startpagina of het Menu.
  Als je met de muiscursor boven een Button gaat staan krijg je d.m.v. een Tooltip informatie over de functie ervan .
 • De standaard Buttons en hun functie - Deel 1
  De Buttonbar, of knoppenbalk, staat altijd aan de links\er rand van het panorama. Je past hiermee de weergave van het panorama aan hij bevat elementen om te navigeren. De samenstelling van de Bar kan verschillen en de meest gebruikte Buttons worden hierna beschreven. Deze buttons dienen als voorbeeld en in de Panorama's kunnen ze er anders uitzien maar de vorm is altijd hetzelfde voor de betreffende Button.
  Stacks Image 25267
  Opent het Infovenster met bijzonderheden over het Panorama en de maker ervan.
  Stacks Image 25277
  Linker Button, Autorotatie aan - Rechter Button Autorotatie uit.
  Stacks Image 25287
  Kies de methode om door het Panorama te bewegen. L - Het hand icon is de drag of sleepmethode. Je verschuift het Panorama met ingedrukte linker muisknop naar links of rechts in het venster. R - Klik op het Kruis icon om op een andere manier door het panorama te bewegen. Je stuurt nu als het ware een Virtuele camera aan met de Muis Cursor. Als je met de linkermuisknop ingedrukt naar rechts beweegt gaat deze denkbeeldige camera die kant op en beweegt het panorama naar links. Sleep je naar links dan beweeg je naar rechts door het Panorama. Dit is even wennen als je de sleepmethode bent gewend. Het voordeel van deze camera methode is dat je je heel vloeiend door het panorama kunt bewegen en nauwkeurig je positie kunt bepalen.
  Stacks Image 25297
  Linker Button, zoom-in - Rechter Button zoom-out.
  Stacks Image 25658
  Reset het venster, alle voorgaande instellingen en acties worden ongedaan gemaakt.
  Stacks Image 25681
  Terug naar de Startpagina of het menu van deze panoramaTour.
 • De standaard Buttons en hun functie - Deel 2
  Stacks Image 25505
  Door het Panorama naar links en rechts bewegen (Pannen).
  Stacks Image 25669
  Door het Panorama naar boven en onder bewegen (Pannen).
  Stacks Image 25495
  Terug naar de Startpagina of het menu van deze panoramaTour.
  Stacks Image 25340
  Open de deze HelpPagina voor de Buttonbar in een nieuw venster.
  Stacks Image 25350
  Linker Button, geef het Panorama schermvullend weer - Rechter Button schakel over naar een vast omlijnd venster.
  Stacks Image 25676
  Linker Button, verberg alle hotspots voor een beter zicht op het panorama en - Rechter Button, laat de hotspots weer zien.
  Stacks Image 25678
  Linker Button, gyroscoop aan R - gyroscoop uit. De gyroscoop werkt alleen op smartphones en tablets. Als je in een sferisch panorama aan het navigeren bent doe je dat op een desktop computer met de muis en de Buttonbar. Met ingeschakelde gyroscoop wordt de smartphone of tablet als het ware een virtueel stuur. Door de stand van het apparaat rond de assen te veranderen navigeer je door het panorama. Uitgebreide informatie over navigeren met de Gyroscoop vind je op deze pagina.
 • Hotspots
  In nagenoeg alle Panorama's zijn hotspots aanwezig. Ze hebben een van onderstaande vormen en kunnen in kleur en in zwartwit voorkomen. Als je de muisaanwijzer boven een hotspot houdt verschijnt er bijvoorbeeld een tekst met meer informatie over het betreffende object. Ook kan je met een muisklik een foto openen. Of de link in de hotspot voert je naar een andere website (of Panorama) sturen voor aanvullende informatie. Met een klik op een button kunt alle hotspots verbergen. Ook kun je álle besturingselementen inclusief ButtonBar verbergen met een muisklik.
  Open een foto met beschrijving.
  Geeft richting of informatie aan
  Opent een venster met aanvullende Informatie
  Twee voorbeelden van een ink naar een externe pagina
 • Contextmenu
  Het contextmenu open je door met de rechtermuisknop in een leeg gedeelte van het Panorama te klikken. Het bevat allerlei opties die per panorama kunnen verschillen. De items "Algemene Info" en "Gedetaileerde Info" zijn nogal technisch van aard. Het item "Navigatie" bevat voornamelijk onderwerpen over het gebruiken van de Buttonbar en het navigeren door het Panorama met de muis (trackpad) of Gyroscoop. Als je "Sterographic Projection" of "Fisheye Projection" kiest kun je de weergave spectaculair veranderen door maximaal uit te zoomen (met het scrollwiel van de muis) en dan verticaal met de muis naar boven of onder in het panorama te slepen. Met de "Rectilinear Projection" keer je weer terug naar de normale weergave.
Lastste update: