• De Buttonbar
  De Buttonbar volledig zichtbaar
  De Buttonbar is verborgen en alleen de Toon Buttonbar Button is links onder zichtbaar
  Ga met de muis boven de afbeelding staan om te zien wat er gebeurt als je de Buttonbar verbergt met de tweede Button van links. Alle Buttons worden beschreven in Buttons Deel 1 en Deel 2.
 • Buttons Deel 1
  De Buttonbar, of knoppenbalk, staat beneden in het panorama. Je past hiermee de weergave van het panorama aan. De werking van de buttons is als volgt, van links naar rechts :

  Stacks Image 24822
  Ga naar het vorige Panorama.
  Stacks Image 24807
  Verbergt de Buttonbar en wordt dan tegelijkertijd verschijnt de Button uit de afbeelding in de volgende tip waarmee je de Buttonbar weer kunt laten verschijnen.
  Stacks Image 24810
  Dit is de button die uiterst linksonder op de plek van de vorig beschreven button verschijnt als de buttonbar uit beeld verdwijnt. Klik op deze Button om de Buttonbar weer op het scherm te zetten.
  Stacks Image 24813
  Ga naar de locatie op Google Maps waar de opnames voor dit panorama zijn gemaakt.
  De markering is groen voor het actieve Panorama. Op de kaart zijn alle andere niet actieve Panorama's in de serie in rood gemarkeerd en te openen door te dubbelklikken op de markering.
  Stacks Image 24892
  Open- of sluit de Thumbnail bar boven de Buttonbar. Thumbnails (miniaturen) van de Panorama's in een Tour geven je een (beperkte) indruk van het Panorama. Zie ook de laatste tab "De Thumbnailbar".
  Stacks Image 24937
  Keer terug naar het menu van deze panorama Tour.
  Stacks Image 24980
  Open het Pop Up venster met uitgebreide informatie over de Buttonbar en over hoe je door een Panorama "wandelt".
  Stacks Image 24816
  Sluit of opent de Infobox waar in je een samenvatting van de werking van de meest gebruikte Buttons krijgt. Heb je hierna nog meer informatie nodig dan laat je de volgende tip zien hoe je de Helppagina's met zeer uitgebreide informatie kunt bereiken.
 • Buttons Deel 2
  De Buttonbar, of knoppenbalk, staat beneden in het panorama. Je past hiermee de weergave van het panorama aan. De werking van de buttons van links naar rechts :

  Stacks Image 25005
  Hotspots verbergen of weer laten zien. Aangezien de Panorama Thumbnails hotspots zijn worden deze ook verborgen of weer op hert scherm gezet.
  Stacks Image 25008
  Verschuift de kijkrichting naar links of rechts (pannen in vaktermen) en het is dus ook alsof je naar links of
  naar rechts kijkt in het virtuele landschap
  Stacks Image 25011
  Verschuift de kijkrichting naar boven of onder (pannen in vaktermen) en het is dus ook alsof je naar boven of naar onder kijkt in het virtuele landschap
  Stacks Image 25014
  In- en uitzoomen. Je kunt ook in- en uitzoomen met het scrollwiel van de muis.
  Stacks Image 25017
  De Buttons Start of Stopt het automatisch roteren van het panorama is, afhankelijk van de instellingen die jij maakt, zichtbaar .
  Stacks Image 25020
  Bij een aantal Panorama's wordt een stukje rustige muziek gespeeld. Een van de twee Buttons geluid Aan/Uit is, afhankelijk van jouw instellingen, zichtbaar.
  Stacks Image 25023
  Schakelt de "fullscreen" weergave in, het panorama wordt nu beeldvullend weergegeven. Fullscreen weergave kan ook worden ingeschakeld via het contextmenu. Persoonlijk vind ik Fullscreen prachtig maar het stelt wel de nodige eisen aan de hardware van je computer.
  Stacks Image 25026
  Ga naar het volgende Panorama.
 • De Thumbnailbar
  Stacks Image 24948
  Je kunt de Thumbnail bar boven de Buttonbar zichtbaar maken, en ook sluiten, met deze button . Thumbnails (miniaturen) van de Panorama's in een Tour geven je een (beperkte) indruk van de inhoud. Klik op een thumbnail om het gewenste Panorama te openen.
 • De Virtuele camera
  flexible
  Een manier om je door het panorama bewegen zijn de Up/Down en Links/Rechts buttons in de Buttonbar. Maar je kunt dat ook doen door een virtuele camera aan te sturen met de Cursor. De Cursor heeft in rust een vorm van een kruis, midden in de afbeelding weergegeven. Als je nu bijvoorbeeld met de linkermuisknop ingedrukt naar rechts beweegt gaat de denkbeeldige camera die kant op en beweegt het panorama naar links. De Cursor verandert in een zwarte pijl die aangeeft in welke richting je de camera beweegt en dat wordt hiernaast uitgebeeld door de 8 zwarte pijlen die de richtingen aangeven waarin je de camera kunt sturen. Dat gaat in stappen van 45 graden. Dit is even wennen want in een standaard situatie zou het panorama naar rechts bewegen als je met de muis sleept. Het voordeel van deze camera methode is dat je je heel vloeiend door het panorama kunt bewegen en nauwkeurig je positie kunt bepalen.
 • Hotspots
  In nagenoeg alle Panorama's zijn hotspots aanwezig. Ze hebben een van onderstaande vormen en kunnen in kleur en in zwartwit voorkomen. Als je de muisaanwijzer boven een hotspot houdt verschijnt er bijvoorbeeld een tekst met meer informatie over het betreffende object. Ook kan je met een muisklik een foto openen. Of de link in de hotspot voert je naar een andere website (of Panorama) sturen voor aanvullende informatie.

  Opent een foto van
  een object in het Panorama

  Voor wandelaars

  Laat belangrijke Informatie zien

  Link naar een externe website of een extern Panorama van deze site